Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kjende artistar frå fjern og nær!


Odd Børretzen

Odd Børretzen Konsert sundag kl 17.00.
Brev frå Odd Børretzen skrevet i Mai:
«Dette er skrevet i mai måned. Med opplysninger om hvem vi er og om hva vi skulle bidra med under festivalen. Og saken er at jeg, på dette tidspunkt ikke vet så mye om oss jeg heller.

Vi er en gruppe på fire personer:
To utmerkede musikanter, nemlig Dag Arnesen (fra Bergen) på piano og Olaf "Knerten" Kamfjord på bass. Dertil har vi en vakker syngende dame som heter Lisa Strindberg og jeg (som skriver dette) Odd Børretzen som synger ganske ubrukelig men skal gjøre så godt han kan.

Dette er en gruppe som er laget for denne anledning. Gruppa er så nyfødt at den har ikke fått noe navn. Hva skal vi framføre? Jeg er i skrivende stund ikke sikker på det. Vi driver på og arbeider med saken. Og regner med å være klinkende klare når dagen kommer og vi står der. Det blir et program med stor vekt på tekst. På mange sprog og fra mange land og tider. Mer har jeg ikke å fortelle nå i mai måned. Men jeg regner med at det blir kjempebra. Det regner jeg alltid med. Kanskje får jeg rett? »
– Odd Børretzen –

Strek 560

Herborg Kråkevik

Herborg Kråkevik Konsert laurdag kl 20.00.
Herborg Kråkevik er født i Jondal i Hardanger og har vokst opp i et hjem preget av sang, musikk og en sterk familiær tradisjon i å parodiere bygdeoriginaler. Men med et glissent tilfang på publikum var det sauene som fikk glede av hennes første konserter. Etter å ha kuppet det lokale Tensing-koret, startet hun karrieren med å vinne Ungdommens Kulturmønstring i Hordaland i 1992. Med forestillingen «Eg og Edith» turnerte Herborg i Norge med sin tolking av Edith Piafs sanger.

Albumet «Eg og Edith» kom i 2002, og solgte til platina.

De senere år har Herborg spilt i flere teateroppsetninger; «Victoria» på Oslo Nye Teater i 2004, «Funny Girl» på Den Nationale Scene i 2005 og «Kærlighedens Farve» på Odense Teater i 2006. Alle forestillingene har vært salgssuksesser, og i Danmark blir Herborg omtalt som superstjerne. Hennes siste suksess er forestillingen «Herborg & Hope», et samarbeid med Christine Hope. Forestillingen har spilt for fulle hus i Bergen og Oslo i 2006, og de har turnert med forestillingen i 2007. I 2008 kom albumet «Annleis enn i går». Albumet solgte til gull i løpet av et par måneder. Hennes artistiske register har blitt behørig applaudert av et usedvanlig samstemt kritikerkorps enten hun står på scenen med sine elleville parodier eller er såkalt seriøs skuespiller og sanger. Allsidigheten er hennes unike styrke og hun oppviser en bredde og musikalske referanser som ikke er noen selvfølge for en ung kvinne.

Strek 560

Jon Hjørnevik:

Jon Hjørnevik «Musikalske mareritt og andre lyriske perler for svin» fredag kl 18.00.
Dette skriv han sjølv på Facebook:

Poeten JON HJØRNEVIK & visesongar DAGFINN IVERSEN presenterer Musikalske mareritt og andre lyriske perler for svin! Nei og nei og atter nei. Jon Hjørnevik og Dagfinn Iversen inntek ein scene nær deg. Her kjem, som vanleg, hårreisande dikt, grumsete song og dessverre Iversen på gitar. Det vert ein lang kveld i møte med den gode husmor, den grufulle husmor, sår erotikk, oppvekst, utvekst, nesten-kjærleik og bygdetragediar. Og mykje meir, m.a. gamle hits og klassikarar som «Shortsen til far min» og «Fadder i Botswana». Her er mykje å kvi seg til.

Jon Hjørnevik er dessverre frå Voss. Etter nokre hektiske morgontimar den 14.04.70 kunne jordmor Magnhild Undeland og mor hans ønskje Hjørnevik – heretter kalla forfattaren – velkommen til Voss fylkessjukehus. Far kunne ikkje vere til stades under fødselen. Det var ikkje vanleg den gongen at barnefaren var det. Forfattaren vaks opp under knallharde kår frå første dag. Det vart ein kamp der forfattaren tidleg viste seg å ikkje riktig strekke til. Han var svak i langrenn, svak i fotball og usikker i sitt møte med det motsette kjønn. Det har likevel ikkje stått på innsatsen til forfattaren gjennom oppvekst, studietid og arbeidsliv. Men han har liksom aldri funne sjelero i noko der ute. Dette toppa seg då forfattaren sommaren 1999 vart tilsett som revisor i Kommunerevisjonen i Oslo. Han gjekk raskt inn i ein lang depresjon, som har sett djupe spor i forfattarskapen.

Forfattaren forlet sin revisorpost etter eit lite oppløftande år, og reiste verda rundt for å finne seg sjølv. Det gjorde han ikkje, og jula 2000 vart han tilsett som julenisse på Kløverhuset i Bergen. På same tid spela han kabaret saman med bestemora og ein sveitt kompis. Kabareten bar same namn som den første diktsamlinga hans, «I ein sofa frå Korea», som på mange måtar oppsummerer eit turbulent og hardt forfattarliv. Deretter har det vorte fleire diktsamlingar og rare bøker. Som m.a. «Shorsten til far min» og «Norsk Fotballhår».

Strek 560

Linda Fosse:

Linda Fosse «Vi skal ikkje sova bort sumarnatta» fredag kl 17.00 – laurdag og sundag kl 12.15
Linda er fødd i 1971 i Alversund i Lindås kommune. (Hordaland.) Her vaks ho opp og gjorde sine første sceniske erfaringar på lokale scener. I 1992-93 gjekk ho Revyskolen på Skarnes og har sidan 1993 stort sett jobba som frilans skodespelar og artist. Ho har m.a. hatt roller som Laura Isaksen i «Bør Børson Jr.», Bestemorskogmus i «Hakkebakkeskogen» og Tante Sofie i «Kardemommeby». Ho har turnert Noreg rundt m.a. med barne- og skuleteater i regi av Wolven Kunst og Kulturformidling. Har vore solist med kringkastingsorkesteret, samt vore med i «Stjerner i sikte» på TV2. Til vinteren vert ho å sjå i programserien «Norskekysten» med Dag Lindebjerg på NRK1.

Sumaren 2007 hadde ho rolla som Anna Regina i musikalen «Which Witch» på Håkonshaugen på Seim, i Nordhordland. « – Linda Fosse som har rollen som Anna Regina, biskop Daniels søster. Selv i store ensemblescener skiller hun seg ut både i utstråling og med sin stemme.» skreiv- BT

I tillegg til å komponera musikk, skriv ho tekstar for både kabaretar og revyar.
Linda Fosse var i år 2000 den første som vann Medaasprisen m.a. for sitt arbeid med lyrikken etter Aslaug Låstad Lygre.

Ho har i lang tid jobba med gjerna lyrikken etter Aslaug Låstad Lygre meire kjend. Cd-en «Eit eventyr», samt framsyninga «Vi skal ikkje sova bort sumarnatta» er ein del av dette prosjektet.
Lyrikken etter Aslaug Låstad Lygre er ei fantastisk kulturarv Linda meiner me har eit ansvar for ta vare på og bringa vidare til den oppveksande slekt. «Me kan ikkje la desse fantastiske kultur-skattane gå i gløymeboka. Me bør gjera det me kan for halda 'Aslaug Låstad Lygre – Alltid Lika Levande'. For visst ikkje me gjer det, kven skal då gjere det?» Framsyninga «Vi skal ikkje sova bort sumarnatta» er ei reise i Aslaug sitt liv og diktning. Skrevet av Agnete Haaland og Linda Fosse.

Linda Fosse vert og å høyra på «Sumarnatta-konserten» saman med Herborg Kråkevik laurdag kl. 20.00.

Strek 560

«Hadet på Badet» Med Helge Sveen og Roger Hillern:

Griseflaks Forestilling for barna laurdag kl 14.00 og sundag kl 13.00.
«Flaks og Grise vil ikke vaske seg på den store badedagen. De flykter fra den myndige og strenge eierinnen, frøken Ribbermoen. Hun hyrer detektivene Detek og Tiven, to staute og sterke menn for å finne grisene igjen. Klarer Grise og Flaks å unngå badestampen?»
«Dette er en morsom forestilling for hele familen. Med enkel scene og kostymer skapte de to skuespillerne humor og glede, for ikke å glemme tekstene som gikk på rim. Denne forestillingen anbefaler jeg med glede!»
– Eli Rygg –

Strek 560

«Et dikt om livet»

Med Øyvind Kjeksrud og Bjørn Warud: Edvard Munch, bilder fra LIVSKRISEN.
En teaterforestilling om mennesket, mytene og kunsten.
Et fundamentalt begrep i Edvard Munchs kunst er Livsfrisen, en serie dypt personlige, uttrykksmettete motiver i maleri og grafikk, ladet med eksistensiell uro og angst. Det er forholdet mellom Munchs egne "dikteriske" tekster og serien av motiver med temaet kjærlighet – angst – død som blir tatt for seg i denne teaterforestillingen. Samlet utgjør bildene hans hovedverk. Scenografi/materiell, er levert av Norsk Filminstitutt og Munch-Museet.

PRESENTASJON AV SKUESPILLERNE:
Øyvind Kjeksrud: Har vært med i Askeladden Friteater siden 1996. Hadde sin sceniske debut i 1990, Thesbieteaterets «Vår praktfulle bakgård». Har etter sin debut vært involvert i et 30-talls teaterproduksjoner som skuespiller, produsent og prosjektleder, bl.a.: Bellman, Slavomir Mvozek, Harold Pinter, Tom Stoppard, Kenneth Dean mm. Øyvind har også vært adm.leder for Scene X fra 1996. Spiller på søndag 22. August sin forestilling nr. 2000 i sin karriere! Aktuell i desse dagar i filmen «Kommandør Treholt & Ninjatroppen»

Bjørn Warud: Utdannet ved SLFO, Drama Teater Kommunikasjon. Lang teatererfaring bl.a. som skuespiller og musiker. Regiansv. for flere grupper tilknyttet Akershus Teaterverksted, Stavern Sommerteater samt Askeladden Friteater som kunstnerisk-, og produksjonsleder fra 1995. REFERANSER: Forestillingen hadde urpremiere under Vestfoldfestspillene, sommeren 2003. Forestillingen ble satt opp igjen under Vestfoldfestspillene 2004. Har vært spilt på flere skoler i Vestfold, Østfold og Akershus. Har også gjestet fler kunstforeninger og kunstgallerier.

Strek 560

ORD OVER GRIND

Ord Over Grind «Ord over grind» med Mette Langfeld Arnstad – eit portrett av Halldis Moren Vesaas’ liv og diktning «Varmt om Vesaas; Arnstad formidlet teksten med en intens ro som smittet over på publikum i salen. Gjennom lun humor og sjarmerende naivitet ble vi kjent med Halldis..»
Drammens Tidene

«Vakkert gestalter skuespiller Mette Arnstad dikteren Halldis Moren Vesaas fra vugge til grav. Som forteller, deklamatør og aller mest som skuespiller er hun dronning Halldis.»
Agderposten

I anledning 100-årsjubiléet i 2007 for Halldis Moren Vesaas’ fødsel tilbød Rogaland Teater Ord over grind - eit portrett av Halldis Moren Vesaas’ liv og diktning som ny Take away-forestilling.
Forestillingen som framføres av Mette Langfeldt Arnstad hadde nypremiere og ble spilt for fulle hus som en del av Rogaland Teaters kaféserie i september 2007. Forestillingen har også gjestet Drammens Teater og Arendal kulturhus, og var på turné med Riksteatret våren 2008. Forestillingen har blitt spilt i hele Rogaland i regi av Rogaland Teater som Take away- forestilling høsten 2008, og fortsetter med å være en del av teatrets repertoar gjennom hele 2009.

Ord over grind er historien om en sterk og fascinerende kvinne fortalt med humor og varme. Forestillingen består av Moren Vesaas’ egne ord spunnet sammen med dikt av henne selv og av ektemannen Tarjei Vesaas. Den forteller om hennes samliv med Tarjei og om livet etter hans død.

Stoffet er bearbeidet av Mette Langfeldt Arnstad - som spiller Moren Vesaas - og regissør Ingrid Valvik. De to har utviklet forestillingen i samarbeid med sønnen Olav Vesaas.

Strek 560

«Ein gartnar med ord»

Olav H. Hauge – «Ein gartnar med ord» – eit haugeprogram med dikt, song og musikk. Framsyninga har som mål å formidle Olav H. Hauge si dikting og kunnskap om kven han var. Dei vil vise publikum ein veg inn i hans lyrikk, både gjennom diktframføringa, songen og musikken. «Som gartnarar tar me publikum inn i ei verd der tankar og kjensler blir ord som me alle kan veksa på.» Med Jorunn Lullau, Katrine Lunde Mackenzie og Morten Færestad.

Strek 560

Strilabandet

Strilabandet Show: «Løgnare enn dei hine!» fredag 20. august kl 20:00. Premiere! Etterpå spelar dei opp til DANS kl 22.00.

Strilabandet består av 8 personar: 4 musikarar og 4 vokalistar. Orkesteret syng på norsk heile vegen og satsar på god show- og dansemusikk med køntripreg. Orkesteret legg vekt på at det skal vere liv på scenen, som igjen skal inspirere publikum til å danse og »ta seg ut».

Desse er med:
Hild-Marit Flesland (vokalist) er yngst i bandet med sine 28 år. Ho har ei varm stemme og syng mange av dei vakre og »snille» låtane. Kjend i Bergensdistriktet for store roller i »Kåbbåy Kåbbåy», Hannigan’s House m.m.
Marianne Herland Riise er vokalist med mange år bak seg i køntri- og danseband. Ho har eit stort register av songar. Ho er også kjend som dansar og skodespelar i fleire oppsetningar.
Arild Hjelvik (song) er sjovmannen i bandet med godt publikumstekke. Han er rå i stilen, men tar også vel vare på varme og fine tekster og melodiar. Han har deltatt i utallige oppsettingar i Bergensregionen.
Bjørn-Tore Henriksen er allroundsongar, med køntry som ideal. Han har vore med på store oppsettingar som Which Which og Miss Saigon m.m.
Kai Ove Innselset, gitaristen vår, kom til Bergen frå Ålesund til Bergen i 1974, og vart straks tatt opp i bandmiljøet. Ein solid gitarist med lang rutine.
Baard Hansen er til dagleg supplysjef i AVAB CAC; et av dei det største lyd- og lysfirmaet i norden. Ein dyktig og anerkjent lydteknikar som endelig tar steget fram til publikum. Vi er godt nøgde med å ha han som »trommis» i bandet.
Oddmund Fjereide, bassisten vår har spelt i danseband i »i hundre år». Han er data- og lydfrik, og har ansvaret for at fleire kommunar i Hordaland og andre fylker er »på nett» til ei kvar tid.
Helge Riise, tangentinstrument og kapellmester i bandet har spelt med mange av dei kjende artistane i Noreg. I orkesteret er viktigaste oppgåva å komponere, legge tilrette og arrangere låtar.

Strek 560

«i G-dur»

I G Dur «i G-dur» spelar opp til DANS laurdag ca. kl 22.00.
Arne Kvamme – gitar, Odd Idar Bjørsvik – trekkspel, Knut Harald Rydland – bass, Rune Rydland – trekkspel, Hallvard Rydland – trekkspel.

Alle har lang røynsle frå ulike danseorkester i Nordhordland med basis i 1960 og -70-talet – Til saman har dei truleg over 100 år med dansespeling. Ut frå felles interesse for gamaldans og evergreens, starta dei opp gruppa «I-G-dur» 24. november 2009. Repertoiret er stort sett gamaldans, ispedd noko tango, litt swing og elles eviggrøne melodiar frå førre hundreåret.

Strek 560

Frode Skag Storheim

«Stikk innom konsert» laurdag og sundag kl 15.00.
Storheim er 22 år gamal og kjem frå Radøy. Etter mange års bakgrunn frå skulekorps og kulturskulen, byrja han hausten 2008 på si pianistutdanning ved Griegadakemiet, Institutt for musikk. Der har han professor Audun Kayser som lærar. Frode er ein svært allsidig musikar, og jobbar som frilans pianist og organist i Nordhordland og Bergen, samt at han skriv musikk og undervisar i kulturskulen. Han fokuserar hovudsakelig på det sentrale repertoaret for piano, med komponistar som J. S. Bach, Mozart, Chopin, Weber, Mendelssohn, Brahms og Grieg.

Strek 560

Boni brørne:

Bonis Chainsaw-artistane Rick og Randy Boni frå USA.
«Respected ~ Mr. Boni is highly respected and regarded as one of the most proficient among the worlds leading artisans, prominent in the wood sculpting art field.»
To av verdas fremste motorsag-kunstnarar kjem til Lygra denne helga.
Dette er UNIKT i Noreg! Kun for oss! Last ned presentasjonen av motorsagkunstnarane i ppt her. (Powerpoint presentasjon ca. 6.5 Mb)
– eller presentasjonen av motorsagkunstnarane i PDF versjon her. (pdf ca 1.8 Mb)
De kan og sjå Boni i aksjon på YouTube


Strek 560

Bokbussen

Bokbussen «Nyfiken» Bokbussen Nyfiken vert «festivalbuss» under festivalen laurdag og søndag.
Kl. 12.00 lørdag og søndag les Andreas Høyland eigne dikt. Han har gjeve ut diktboka «Hoftens sang», frå tida som misjonærbarn i India. Vidare har han ein del andre dikt som han vil presentere.

Laurdag 14:00 - 17:00 og Søndag 13:00 - 15:00:
Spåkonelyrikk i bokbussen Nyfiken: «Dette er ditt dikt» – få opplest eit dikt, som passar til deg, i teltet på bokbussen. Diktet får du med deg heim, slik at du kan ha det på kjøleskåpsdøra eller korktavla på kjøkkenet.
Bokbussen vil under heile festivalen ha utstillling av poesi innsendt av skuleelevar og andre frå Nordhordland. Bussen er open begge dagar 12:00 - 17:00.

Strek 560

Underhaldning og aktivitetar for born

Rim for borna: Det vert barneframsyningar med stykket «Hadet på Badet», som også går på rim.

Kunstverkstad for born: Me har knytta til oss biletkunstnaren Solveig Serigstad Hauge som i tillegg til å stilla ut bilete måla på tema til lyrikken etter Lygre, vil halda «Work-shops» for born!
Dei vil og verta aktivisert med ulike andre aktivitetar.

Strek 560

Lokale resursar

Lokale diktarar og kunstnarar vil og verta presentert denne helga og bidra til at det vert servert eit breitt program!

Strek 560

Festivalkontakt:
Linda Fosse, Askeland gard, 5286 Haus.
Tlf.: 932 16 538 – E-post: l-fosse @online.no

Formgjeving: ID fix design. Sidene er sist oppdatert 2. september 2010